Links

Heemkundekringen uit Bilzen en omgeving

Heemkundekring Bilisium
Bilisium is de heemkundekring van Bilzen en werd gesticht op 30 oktober 1968. Inspirerend voor de stichters waren bekende Bilzerse figuren zoals Jef Cuvelier, Camille Huysmans, deken Jan Berchmans Paquay en Jef Simoens.
Heemkundekring Rosmeer
Hun doelstelling is de bevordering van de kennis en de liefde voor het heden en het verleden van mensen, dieren, planten en dingen van Rosmeer en naaste omgeving in hun historisch perspectief.
Heemkring Landrada Munsterbilzen
De Munsterse heemkring werd in 1988 opgericht.
GOGRI (Riemst)
Het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Riemst is een adviesraad en organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur van Riemst jaarlijks een reeks van vijf lezingen, dorpswandelingen, Erfgoeddag, enz... Gogri beheert tevens het Riemster Archief en Documentatiecentrum (RADOC) Piet Peumans.
Heemkring Falla-Meirs
De heemkring van Val-Meer heeft tot doel de geschiedenis van het dorp en haar bewoners, de gewoonten en de volksoverleveringen bekend te maken, alles wat met Val-Meer te maken heeft vast te leggen en aan de belangstellenden bekend te maken door middel van tentoonstellingen, van publicaties in Gogri of door een andere activiteit. Ze neemt de nodige initiatieven tot bewaren, herstellen en instandhouden van bijzondere gebouwen, documenten en voorwerpen van eigen streek.

Genealogiesites uit Bilzen en omgeving

Maurice Martens
Gezinsreconstructies van Bilzen en Hoeselt
Genealogieën uit Munsterbilzen
Zoeken op naam naar personen uit Munsterbilzen. Website van Lambert Hendrikx.
Jean Buysmans
Speciale aandacht voor genealogieën van Herderen, deelgemeente van Riemst. Ook foto's van grafzerken van Herderen. Jean heeft de overlijdensberichten uit het Belang van Limburg vanaf 1880 geïnventariseerd